<!– Global site tag (gtag.js) – Google Analytics –>
<script async src=”https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-90660516-1″></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());

gtag(‘config’, ‘UA-90660516-1’);
</script>

FAQ

1. HVORDAN VASKE HÅNDKLER?
Vi anbefaler å vaske håndklær mellom 40 og 60C. 60C er en optimal temperatur og er mest hygienisk, de fleste bakteriene forsvinner på 60C. Høyre temperatur derimot kunne vært med på å ødelegge ull og forkortet bruk av håndklær. «Koke håndklær» altså bruk av høyre enn 60C ved vask, bør brukes kun ved vask på hotell og sykehus. De er tilpasset og laget på den måten så teknologien lar de ikke ødelegges på høy temperatur.

 

2. HVA SLAGS VASKEMIDDEL SKAL MAN BRUKE?
Det er viktig at tøymykner og/eller vaskepulver har har god kvalitet. Vaskepulver er vanskeligere å skylle, derfor anbefales det å bruke tøymykner. Mål mengde av vaskemiddel som skal brukes, ikke bruk mer enn nødvendig.
Husk at mange typer vaskepulver er med på å lyse opp farger, som funker veldig fint med hvite håndklær, men ikke med farger. Derfor er det viktig å skille hvite og farger ved vask. Husk også å bruke hvit vaskemiddel til hvite klær, og farger til farget til klær. Det er med å holde original farge på håndklær.

 

3. HVA SKAL MAN UNNGÅ, OG HVA SKAL MAN BRUKE?
Unngå tøymykner. De er med på å gjøre håndklær myke, men overflaten blir glatt. Håndklær trekker ikke vann like godt da. En måte å holde håndklær myke på er å bruke eddik 7%. Hvis man tilsetter eddik annenhver vask holder de seg mye lenger. Eddik mykner tøy og fjerner fuktighetlukt. Mange håndklær med høy kvalitet, som virker stive etter vask, får tilbake den gode mykheten ved bruk. Det anbefales ikke å bruke blekemiddel, de sliter ull og de trekker vann dårligere.